WHITE WINES

Semeli Γιορτή λευκός

(Κτήμα Σέμελη)
Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλιακός. Μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία και Ροδίτης από την Ορεινή Αιγιαλεία.12.5% alc.

Απαλό κιτρινόλευκο, σχεδόν διαφανές χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Λεπτά αρώματα ροδοπέταλων, λεμονανθών και εσπεριδοειδών. Φρουτώδες με δροσιστική αίσθηση στο στόμα, ισορροπημένη οξύτητα και διακριτική επίγευση.

4.00€ / 18.00€
Τέσσερις λίμνες

(Κτήμα Κυρ Γιάννη)
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Gewurztraminer, Επιδέχεται Παλαίωση. 13.5% alc.

Ιδιαίτερο λευκό κρασί με αρώματα και οξύτητα που σαγηνεύουν. Το χαρμάνι των ποικιλιών που το σχηματίζουν αλλά και η ειδική οινοποίηση υπόσχεται εξωτικά γευστικά ταξίδια σε κάθε γουλια.

5.50€ / 24.00€
Κτήμα Άλφα Μαλαγουζιά

(Κτήμα Άλφα)
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά. 13% alc.

Κρυστάλλινο, λαμπερό με υποκίτρινο χρώμα, με ελαφρά πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη έντονη, τυπική της ποικιλίας, με αρώματα λευκών λουλουδιών, εσπεριδοειδών και διακριτικών αρωματικών βοτάνων. Στο στόμα είναι γεμάτο με εξαιρετική ισορροπία-δροσιά και φινέτσα. Μακράς διάρκειας επίγευση.

5.50€ / 24.00€
ΤΗΕΜΑ λευκό

(Kτήμα Παυλίδη)
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο. 13%alc.

Ένα όμορφο και έντονο λευκό κρασί που μπήκε στη λίστα των Ελληνικών best-sellers με την αξία του. Δροσιστικό και ευχάριστο, με πεντακάθαρα λεμονάτα αρώματα και όμορφη οξύτητα, το λευκό Θέμα του Κτήματος Παυλίδη αναδεικνύει τις θαλασσινές γεύσεις του καλοκαιριού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

6.00€ / 26.00€
Κτήμα Γεροβασιλείου

(Κτήμα Γεροβασιλείου)
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά.12.5% alc

Ένα από τα δημοφιλέστερα λευκά κρασιά στην Ελληνική αγορά. Προκύπτει από το πάντρεμα δύο εξαιρετικών Ελληνικών ποικιλιών, την Μαλαγουζιά, που διακρίνεται για την φινετσάτη αρωματικότητά της, και το Ασύρτικο, που χαρακτηρίζεται από μεταλλικότητα και εκρηκτική οξύτητα. Το αποτέλεσμα: δροσιστικό, κομψό, απολαυστικό

6.00€ / 26.00€
Κτήμα Βιβλία Χώρα

(Κτήμα Βιβλία Χώρα)
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο.13.5% alc

Έντονα αρώματα τροπικών φρούτων, γκρέιπφρουτ, εναλλάσσονται με νότες εσπεριδοειδών, λεμονιού σε ένα συνδυασμό που διεγείρει τις αισθήσεις μας. Η γεύση του είναι πλούσια, γεμάτη, αρμονική, με εξαιρετική δομή, δροσιστική οξύτητα και μεγάλη αρωματική επίγευση.Το χρώμα του, απαλό πρασινοκίτρινο, με έντονη διαύγεια.

6.00€ / 26.00€
Κτήμα Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά

Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά. 12.5% alc.

Κομψό Ελληνικό λευκό κρασί που εκφράζει γενναιόδωρα όλη την αρωματικότητα της ποικιλίας. Bερίκοκο, ροδάκινο, αχλάδι αλλά και τροπικά φρούτα, και μία φυτική αίσθηση με νότες δυόσμου.. Ανθικά αρώματα με κυρίαρχο το τριαντάφυλλο. Στο στόμα είναι ξηρό, με ικανοποιητική οξύτητα, μέτριο σώμα και μακρά επίγευση.

26.00€
Dialogos

(Kτήμα ∆ύο ύψη)
Κυδωνίτσα, Ασσύρτικο, 13% alc.

To DIALOGOS λεκό συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά
δύο ιδιαίτερων ελληνικών ποικιλιών που καλλιεργούνται στον
αμπελώνα του Κτήματος Δύο Ύψη, στην καρδιά της Ηλείας. Η ντόπια
Πελοποννησιακή Κυδωνίτσα, με τον έντονο αρωματικό της χαρακτήρα,
συναντά την πολυπλοκότητα του Ασύρτικου. Ένα καλά δομημένο κρασί,
που εκφράζει ιδανικά τη μοναδικότητα της περιοχής.

26.00€
Όβηλος

(Kτήμα Βιβλία Χώρα)
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Semillon, Ασύρτικο, 13.5% alc.

Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο Decanter το 2018! Εντυπωσιακό λευκό κρασί με πλούσια, αρωματική μύτη, όμορφη οξύτητα και μεγάλη διάρκεια. Κομψό, με εξωτικές προεκτάσεις, πίνεται εύκολα και ξεδιψάει απολαυστικά.

38.00€
Κτήμα Γεροβασιλείου Viognier

Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viognier.13.5% alc.

Ιδιαίτερο λευκό κρασί για όσους ψάχνουν κάτι διαφορετικό. Πλούσιο, αρωματικό σε πολλά επίπεδα, με όμορφη οξύτητα και πολύ καλή επίγευση.

36.00€
Σαντορίνη Ασύρτικο Αργυρού

(Kτήμα Αργυρού)
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο. 14% alc.

100% ασύρτικο. Διαθέτει όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά του ασύρτικου Σαντορίνης, με πλούσια δομή, ορυκτότητα και υψηλή οξύτητα δίπλα σε αρώματα γιασεμιού και τραγανών εσπεριδοειδών. Μεγάλη διάρκεια και παράλληλα πολύ καλές δυνατότητες παλαίωσης.

40.00€

RED WINES

Semeli Γιορτή ερυθρός

(Kτήμα Σέμελη)
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο. 12,5% alc.

Ζωηρό κόκκινο χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Πυκνά και έντονα αρώματα φράουλας, κερασιού και φρέσκων φρούτων του δάσους. Μεταξένια και επίμονη αίσθηση στο στόμα, ισορροπημένη οξύτητα και στρογγυλές τανίνες, με μακρά επίγευση.

4.00€ / 18.00€
THEMA Ερυθρός

(Κτήμα Παυλίδη)
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Αγιωργίτικο. Επιδέχεται παλαίωση.14%alc.

Δυνατό ερυθρό κρασί, που βασίζεται σε ένα εύστοχο πάντρεμα: αυτό του Syrah, που διακρίνεται για την πικάντικη ισχύ του, με το Αγιωργίτικο, που χαρίζει βελούδινη… τσαχπινιά. Αξίζει να δοκιμάσετε το αποτέλεσμα…

7.00€ / 30.00€
Κτήµα Γεροβασιλείου

(Κτήμα Γεροβασιλείου)
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Syrah, Λημνιό, Επιδέχεται παλαίωση. 13.5%alc.

Ποιοτικό ερυθρό παλαίωσης από τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου, βασισμένο σε χαρμάνι ποικιλιών τις οποίες γνωρίζει όσο λίγοι. Καπνιστά και πικάντικα αρώματα στη μύτη και το στόμα, σοβαρές τανίνες και σωστή οξύτητα, που καταλήγουν σε μία όμορφη και μακρά επίγευση, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του πολύ καλού αυτού Ελληνικού ερυθρού.

7.50€ / 32.00€
Dialogos

(Kτήμα ∆ύο ύψη)
Syrah, Αγιωργίτικο. 13% alc.

ο DIALOGOS ερυθρό εκφράζει την αρμονική συμβίωση δύο ποικιλιών που καλλιεργούνται στον αμπελώνα του Κτήματος Δύο Ύψη, στην καρδιά της Ηλείας. Το πληθωρικό και πλούσιο στο στόμα Syrah συναντά τη φινέτσα και το φρουτώδη χαρακτήρα του Αγιωργίτικου , δημιουργώντας ένα ισορροπημένο κρασί με σύνθετο μπουκέτο. Παραμένει για δώδεκα μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και έχει μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης.

34.00€
AVATON

Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Λημνιό, Μαυροτράγανο, Μαυρούδι. Επιδέχεται παλαίωση. 13% alc.

Ένα κορυφαίο ερυθρό κρασί, που προκύπτει από τρεις σχετικά άγνωστες Ελληνικές ποικιλίες με μεγάλη ιστορία και ακόμη μεγαλύτερη δυναμική. Βελούδινο και ρωμαλέο ταυτόχρονα, είναι ένα κρασί που θα δώσει στυλ και μεγιστοποιήσει την απόλαυση σε κάθε ποιοτική κρεατοφαγία.

40.00€
Αρετή

(Kτήμα Βιβλία Χώρα)
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο. Επιδέχεται παλαίωση. 14% alc.

Κομψό και ευχάριστο ερυθρό κρασί με… παιχνιδιάρικο αρωματικό χαρακτήρα. Ισορροπημένο και φιλικό, αποδίδει την ομορφιά του σε όλο της το μεγαλείο όταν συνοδεύει ποικιλία γεύσεων και καλή παρέα !

32.00€
Όβηλος

(Kτήμα Βιβλία Χώρα)
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon. Επιδέχεται παλαίωση. 14% alc.

Οίνος με έντονο πορφυρό χρώμα. Άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων καραμέλας, κέδρου, σοκολάτας με νότες μπαχαρικών και ξηρών καρπών. Πληθωρική και έντονη γεύση που του χαρίζουν μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

48.00€
Κυρ Γιάννη δύο ελιές

Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Syrah, Ξινόμαυρο. 14.5% alc.

Δημοφιλές πολυποικιλιακό ερυθρό κρασί με εκλεπτυσμένο ύφος που κερδίζει τις εντυπώσεις. Είναι κρασί φαγητού που πίνεται εύκολα και ευχάριστα, ωστόσο, η αναμονή της παλαίωσης αξίζει τον κόπο.

28.00€
Χατζηδάκη Μαυροτράγανο

Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Μαντηλαριά, Μαυροτράγανο. Επιδέχεται Παλαίωση.14% alc.

Ενδιαφέρον ερυθρό κρασί από τη Σαντορίνη με πολλές και ενδιαφέρουσες αρωματικές και γευστικές διαστάσεις. Δυνατό και πληθωρικό, αποτελεί μία διαφορετική ερυθρή επιλογή για όσους ψάχνουν το κάτι άλλο στα Ελληνικά ερυθρά κρασιά.

40.00€
Κτήμα Αβαντίς – Άγιος Χρόνος

Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Viognier, Επιδέχεται Παλαίωση. 14% alc.

Το πάντρεμα του δυνατού ερυθρού Syrah (92%) με το λευκό και αρωματικό Viognier (8%) είναι μία πρακτική που ξεκίνησε στα οινοποιεία του Ροδανού στη Γαλλία και τελειοποιήθηκε από τους πιο νεωτεριστές Αυστραλούς οινοποιούς. Ο στόχος είναι η καλύτερη δυνατή προσέγγιση στην ισορροπία μεταξύ δύναμης και κομψότητας. Δοκιμάστε την ετικέτα Άγιος Χρόνος από το Κτήμα Αβαντίς, για να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι την επίτευξη του απολαυστικού αυτού στόχου.

36.00€
Κτήμα Άλφα Ερυθρός

(Κτήμα Άλφα)
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Syrah, Ξινόμαυρο. 14,5% alc.

Λαμπερό, βαθύ ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Έντονο και πολύπλοκο μπουκέτο, γήινο, με νότες κόκκινων φρούτων, αποξηραμένου δαμάσκηνου και πιπεριού. Γεύση γενναιόδωρη, βελούδινη, στρογγυλή, ισορροπημένη, μεστή, με νότες βανίλιας, δρυός και μόκας. Η επίγευση χαρακτηρίζεται από τη γευστική ισορροπία και τις ώριμες τανίνες, τη μακρά παραμονή των αρωμάτων του στα οποία κυριαρχούν οι νότες μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων του δάσους. Ένας εξαιρετικός οίνος παλαίωσης.

40.00€

PINK WINES

THEMA

(Κτήμα Παυλίδη)
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Tempranillo.13% alc.

Αγαπημένο ροζέ από Tempranillo, που ξεδιπλώνει όμορφα τα ευχάριστα φραουλένια αρώματά του, με την υποστήριξη της ισορροπημένης οξύτητάς του. Δοκιμάστε το όχι μόνο για την πρωτοτυπία που χαρακτηρίζει την Ισπανική ποικιλία του, αλλά και για το γεγονός ότι είναι ένα άκρως απολαυστικό ροζέ που δένει τέλεια με τα μεζεδάκια που θα κληθεί να συνοδεύσει.

6.00€ / 26.00€
Variete Λαλίκου

(Λαλίκος)
Ημίξηρος, Ήπιος, Ροζέ, Grenache Rouge. 11.5% alc.

Ένα άμεσο, χαρούμενο, καθόλου ελιτίστικο και, πάνω από όλα απολαυστικό ροζέ κρασί. Οψιμος τρύγος. Ζύμωση σε δεξαμενή. Χρώμα μέτριο ροζέ του σολομού, ημίξηρο, με αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών, ισορροπημένη γεύση γλύκας και φρεσκάδας. Καταναλώνεται νέο. Πίνεται κρύο στους 6-8 ºC, συνοδεύοντας υπέροχα ελληνικά καλοκαιρινά πιάτα. Επιδέχεται παλαίωση 3 χρόνια από τον τρύγο.

5.00€ / 22.00€
Κτήμα Βιβλία χωρα

(Κτήμα Βιβλία Xώρα)
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Syrah.13% alc.

Ένα όμορφο και ιδιαίτερα δημοφιλές ροζέ. Προκύπτει από την ποικιλία Syrah, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται από πικάντικα αρώματα σε μύτη και στόμα. Πρόκειται για ένα ροζέ φαγητού με μεγάλη γκάμα γευστικών συνδυασμών.

26.00€
Whispering Angel

Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Grenache, Mourverde, Syrah

Μη σας ξεγελάει το αγγλικό του όνομα, που επιλέχτηκε για λόγους καθαρά εμπορικούς. To Whispering Angel είναι ένα καθαρόαιμο ροζέ από την Προβηγγία, κι αυτό αποδεικνύεται τόσο από την ποικιλιακή του σύνθεση, όσο και από το γενικότερο προφίλ του. Είναι φρέσκο και ζωντανό, με όμορφο αρωματικό χαρακτήρα που παραπέμπει σε φράουλες και αγριολούλουδα, με δυνατή οξύτητα που ξεδιψάει και φρεσκάρει. Ένα κρασί για όλες τις ώρες, που θα στολίσει το τραπέζι σας και θα ταιριάξει τέλεια με κάθε όμορφο πιάτο που θα σερβίρετε δίπλα του.

45.00€
Idylle d’Achinos

Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Grenache, Syrah, Αγιωργίτικο, 13.5% alc.
Ανοιχτό ροζέ χρώμα και αρώματα τριαντάφυλλου θυμίζουν έντονα Προβηγκία σε αυτό το άκρως Ελληνικό ροζέ.

27.00€
Γεροβασιλείου ξινόμαυρο

Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Ξινόμαυρο 100%.13.5% alc.

Απαλό ροζ οπτικά, με μέτριας έντασης μύτη όπου ξεχωρίζουν αρώματα κόκκινων φρούτων και βοτάνων. Στο στόμα γεμάτο με ευχάριστη οξύτητα και μέτριας διάρκειας επίγευση.

32.00€

MAGNUM WINES

Μαλαγουζιά

(Κτήμα Γεροβασιλείου)

52.00€
Viognier

(Κτήμα Γεροβασιλείου)

72.00€
Λευκό

(Κτήμα Γεροβασιλείου)

52.00€
Κόκκινο

(Κτήμα Γεροβασιλείου)

64.00€
Βίβλινος

(Κτήμα Γεροβασιλείου)

52.00€

DRY WINES

Semeli Piccolo Mondo λευκός

Moσχοφίλερο, ημίγλυκο

Δροσερό, ελκυστικό, ημίγλυκο λευκό κρασί από τη Σεμέλη και την ποικιλία Μοσχοφίλερο. Μια όμορφη εισαγωγή στην κλασική ποικιλία του Πελοποννησιακού αμπελώνα με ανθικά αρώματα στη μύτη και μαλακό, ελαφρύ στόμα το οποίο έχει καλή ισορροπία γλύκας και οξύτητας. Πίνεται φρέσκο και καλά παγωμένο.

4.00€ / 18.00€
Semeli Piccolo Mondo Eρυθρό

Αγιωργίτικο, ημίγλυκο

Ημίγλυκο ερυθρό κρασί από τη Σεμέλη και την ποικιλία Αγιωργίτικο. Στη μύτη έχει αρώματα βύσσινου και κερασιού ενώ στο στόμα είναι μαλακό, φρουτένιο με ισορροπημένη γλυκύτητα. Ένα ποιοτικό ημίγλυκο εμφιαλωμένο κρασί για όσους η ξηρότητα στα ερυθρά κρασιά δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. πλούσιο όγκο και μεγάλη διάρκεια.

4.00€ / 18.00€